Elkészítése
Hozzávalók
2 tepsi pizzához:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál cukor
- langyos víz amennyit a liszt felvesz, hogy egy laza, könnyen nyújtható tésztát kapjunk
Elkészítése:
Az élesztőt cukrozott langyos tejben felfuttatom, majd a pizzatésztát a leírt alapanyagokból összegyúrom.
Fél óráig kelesztem, majd megint átgyúrom. Lisztezett deszkán kinyújtom, majd nagyobb méretű tepsibe fektetem. A széleket kihúzom a tepsi méretére. A tetejét megkenem saját készítésű pizzaszószommal.
Ráhalmozom a feltéteket, és megszórom durvára reszelt sajttal.
Feltétként használható sonka, kukorica, kolbász, de jelen esetben olívabogyó, és napon szárított paradicsom is került az egyik pizzára.
Nem hiányozhatott róla a bőséges reszelt sajt sem, ami jelen esetben vastag lyukú reszelőn lereszelt trappista volt.
Mivel egyszerre két pizza készült ebből a mennyiségből, a második ananásszal, szalámival, kukoricával, sonkával, és sajttal lett borítva.
[box style=”info”]Saját készítésű pizzaszószom receptje itt található: http://localhost/receptneked.hu/martasok/pizzaszosz-hazilag/[/box]

