Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pizzagolyók recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dl langyos víz
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 dl olívaolaj (napraforgó is jó)

A töltelékhez

  • 24 kocoka szalámi (vagy sonka, kolbász...)
  • 24 szelet mozzerella
  • 24 levél bazsalikom
  • tömlős sajt
  • kethup

A kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, az oregánót és az olívaolajat, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk. Mindkét lapot 12-12 négyzetre vágjuk, így összesen 24 darabot kapunk.

Töltelék összeállítása

Minden négyzet közepére teszünk egy kis tömlős sajtot, egy kevés ketchupot, egy darabka szalámit, egy szeletke mozzarellát és egy bazsalikomlevelet. A tészta sarkait átellenben áthajtjuk, az alját összecsípjük, és golyó formára igazítjuk.

Sütés

Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd egymás mellé sorakoztatjuk benne a tésztagolyókat. A tetejüket felvert tojással megkenjük, és ízlés szerint friss fűszerekkel – például kakukkfűvel – meghintjük.

Előmelegített sütőben 180 °C-on, 20–25 perc alatt megsütjük, amíg szépen megpirulnak.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk sonkával, kolbásszal vagy akár zöldségekkel is. Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, a tetejét reszelt sajttal is megszórhatjuk, így még gazdagabb ízt kap.

https://receptneked.wps.hu/teszta/pizzagolyok-2/