Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 kisebb fej kelkáposztának a fele
- sonka
- császár szalonna
- sajt
- 1 csomag szarvacska tészta
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, majoránna
- olaj – vagy zsír
Elkészítése:
A sonkát, császár szalonnát, kelkáposztát, lila hagymát felaprítom, majd bő zsiradékon megpirítom/párolom – ízlés szerint fűszerezem (só, bor, majoránna). Eközben kifőzöm a tésztát. A tejfölbe bele töröm az 1 gerezd fokhagymát.
Mikor mindez készen van, egy nagyobb hőálló edénybe beleteszem a tésztát és hozzáadom a megpárolt sonkát, császárszalonnát, kelkáposztát, lila hagymát. majd a tejfölt, reszelt sajtot, és így rétegezem, közben meg is keverem. Végezetül a tetejére is teszek tejfölt, és a maradék reszelt sajtot rászórom. Előmelegített sütőben körülbelül 30 percet sütöm.
[box style=”info”]Gyors, egyszerű, laktató és finom! :-)[/box]
