Spagetti elkészítése:
Először a spagettit megfőzzük forró, sós vízben, majd leszűrjük, és félretesszük.
Ragu elkészítése:
Egy serpenyőben olajon megpároljuk a darált húst. Ízesítjük sóval, borssal, és egy kevés vegetával. Hozzáadjuk a paradicsompürét és egy kevés cukrot, hogy édeskés ízt kapjunk. Végül beleöntjük az alapot, és az egészet összefőzzük, amíg a ragu sűrű nem lesz.
Rétegezés és sütés:
Egy jénai tálat előkészítünk, és elkezdjük a rétegezést. Először egy réteg tésztát helyezünk az aljára, majd ráöntünk egy réteg ragut. Ezt követi ismét egy réteg tészta. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak.
A tetejére tejfölt teszünk, majd reszelt sajttal és vajdarabokkal megszórjuk.
Sütés:
A tálat előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül 30 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Amikor kész, forrón tálaljuk.