Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • milánói alap
  • só
  • bors
  • 1 csomag spagetti tészta
  • 1 nagy doboz tejföl
  • sajt
  • vaj
  • 1 nagy doboz sűrített paradicsom

Elkészítése

Spagetti elkészítése:

Először a spagettit megfőzzük forró, sós vízben, majd leszűrjük, és félretesszük.

Ragu elkészítése:

Egy serpenyőben olajon megpároljuk a darált húst. Ízesítjük sóval, borssal, és egy kevés vegetával. Hozzáadjuk a paradicsompürét és egy kevés cukrot, hogy édeskés ízt kapjunk. Végül beleöntjük az alapot, és az egészet összefőzzük, amíg a ragu sűrű nem lesz.

Rétegezés és sütés:

Egy jénai tálat előkészítünk, és elkezdjük a rétegezést. Először egy réteg tésztát helyezünk az aljára, majd ráöntünk egy réteg ragut. Ezt követi ismét egy réteg tészta. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak.

A tetejére tejfölt teszünk, majd reszelt sajttal és vajdarabokkal megszórjuk.

Sütés:

A tálat előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül 30 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Amikor kész, forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/rakott-teszta-3/