Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csomag (fél kg) tészta (szarvacska stb.)
  • 40 dkg darált hús
  • kevés étolaj
  • 1 csomag milánói, vagy bolognai alappor
  • 1 kis doboz sűrített paradicsompüré
  • 1 nagy pohár tejföl
  • kevés só
  • Sajt a tetejére ízlés szerinti, lehet füstölt is


Elkészítése:

Először a tésztát készre főzöm, a zacskón lévő elkészítés alapján. Bő, enyhén sós forró vízben, majd ha puha, leszűröm, lecsepegtetem.

A darált húst kevés olajon szintén az utasítás alapján attól függ, melyik alapport használjuk elkészítem, hozzákeverem a paradicsom pürét is.

Ha kész, akkor a tepsi, vagy tűzálló tál alját margarinnal ki kenem, majd először a tésztát simítom bele, majd a szószt, ismét a tészta, és a tetejére rákenem a tejföl 3/4 részét, előmelegített sütőben, 180 fok kb. 15-20 perc alatt készre sütöm, közben mielőtt kiveszem, a sajtot is rászórom.

[box style=”info”]Én szoktam a darált húshoz kevés gombát is tenni, nagyon finom ízt ad az ételnek. Friss vagy szárított is megteszi, de az oreganó fűszer még finomabbá teszi. Nagyon laktató étel.[/box]

https://receptneked.wps.hu/teszta/rakott-teszta-5/