Hozzávalók:
- 50 dkg tészta /penne, más is jó/
- só
- víz
- 50 dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- 0,5 dl napraforgó olaj
- fűszerpaprika ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- csipet bazsalikom
- csipet oregáno
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1 db zöldpaprika
- 4 db paradicsom
- 4 dl tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát lobogó sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.
Serpenyőben, az apróra vágott hagymát megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, majd amikor már fehér a hús, hozzáadom a feldarabolt paprikát, paradicsomot.
Befűszerezem: só, bors, fűszerpaprika , bazsalikom , kakukkfű, oregáno.
Amikor minden puha , tepsiben összerétegezem. Először egy sor tészta, egy sor darált hús , egy sor tészta, a felével.
Erre tejföl felét , majd még egy rétegezés. A végén a maradék tejföllel , valamint a reszelt sajttal zárom a tetejét.
A tepsit 190 fokon, amíg a sajt rápirul sütöm, majd tálalom.