A tortilla lapokat kevés vajon egy palacsintasütőben megpirítjuk.
Kevés olajon megpirítjuk a feldarabolt bacont, majd rárakjuk a darált húst. Ekkor feltétlenül fűszerezzük, mert a hús nem lesz jóízű. Főzzük jó 15-20 percig gyakori kevergetés mellett.
Ekkor mehet rá a paradicsom (esetleg bab, zöldhagyma….ami jól esik). Ezzel is felforraljuk (én szeretem, ha kicsit egészben marad a paradicsom).
Most jöhet a kukorica, amivel éppen hogy csak elkeverjük és már rakjuk is bele a lisztet. Ezzel elkeverjük és bátran pirítsuk, ne féljünk tőle. Közben lazán belekeverjük a fetát.
Egy 6-8 szeletes tortaformát kikenünk vajjal.
1. réteg: tortilla
2. réteg: töltelék, rá tejföl
3. tortilla
4. töltelék, rá tejföl
5. tortilla (ebben az esetben az utolsó), amire tejfölt teszünk. Ezt ne sajnáljuk. Ízlés szerint a töltelékes részre még plusz sajtot is lehet reszelni. Végül az egészet zárjuk egy sajt réteggel.
Mehet a sütőbe: 180 fokon kb 15-20 percig sütjük (vagy amíg szép színű nem lesz a teteje).