Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg zöldbab 0,5 kg (orsó) tészta 3 közepes paradicsom 3 közepes zöldpaprika 2 nagyobb vagy 3 kisebb fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 4,5 dl tejföl 15 dkg füstölt szalonna 15 dkg sajt só, bors ízlés szerint Elkészítése: A zöldbabot és a tésztát külön-külön, sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A paradicsomot, a zöldpaprikát, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gyöngyi Csányi
Beküldte: 2014.07.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 0,5 kg (orsó) tészta
  • 3 közepes paradicsom
  • 3 közepes zöldpaprika
  • 2 nagyobb vagy 3 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4,5 dl tejföl
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg sajt
  • só, bors ízlés szerint


Elkészítése:

A zöldbabot és a tésztát külön-külön, sós vízben megfőzzük és leszűrjük.

A paradicsomot, a zöldpaprikát, a vöröshagymát és a fokhagymát aprítóban vagy turmixban. Közepesen folyós masszát kapunk.

A szalonnát apró kockákra vágjuk és megsütjük, de nem pirítjuk meg.

Egy nagyobb tálban összekeverjük a babot és a tésztát. Ráöntjük a hagymás masszát, a tejfölt és a szalonnát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és jól összekeverjük.

Egy közepes tepsit kizsírozunk és elterítjük benne egyenletesen a tésztát, tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük míg a sajt rá nem pirul. Ez kb 20 perc.
[box style=”info”]Én mindig teljes kiőrlésű tésztát veszek hozzá, de itt az eredeti receptet írtam le. Egyszer kifelejtettem a szalonnát és úgy is finom volt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gyöngyi Csányi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is