Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 5 tojás 50 dkg liszt Töltelék: 50 dkg sertéspörkölt 30 dkg füstölt sonka 1 csokor petrezselyemzöld 1 csokor snidling (metélő hagyma) 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál mustár 2 evőkanál tejföl 10 dkg reszelt sajt ízlés szerint só, bors, ételízesítő Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Víz nem kell hozzá, maximum akkor, ha nagyon kemény […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 50 dkg liszt

Töltelék:

  • 50 dkg sertéspörkölt
  • 30 dkg füstölt sonka
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor snidling (metélő hagyma)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só, bors, ételízesítő


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Víz nem kell hozzá, maximum akkor, ha nagyon kemény lenne a tészta.

A pörkölthöz hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a felvágott petrezselymet és metélőhagymát, valamint a fokhagymát. Ezt ledaráljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, reszelt sajtot és a fűszereket.

Egyébként bármivel tölthető!

A tésztát kissé lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. Az egyik felére kanalazzuk a tölteléket kis halmokban, majd beborítjuk a másik felével. Az ujjunkkal alaposan összenyomkodjuk, a levegőt kinyomkodjuk. Pogácsaszaggatóval vagy derelyevágóval kivágjuk.

Vizet forralunk, sót teszünk bele, majd kifőzzük a töltött tésztákat.

A kész tésztákat leszűrjük, leöblítjük. Füstölt szalonnát zsírjára sütünk, majd ebbe forgatjuk a kész raviolikat. Aprított petrezselyemzölddel díszíthetjük tálalásnál.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is