Elkészítése
Hozzávalók:
- 24 db cannelloni tészta (1 doboz)
- 50-60 dkg ricotta sajt
- 20 dkg sajtkrém
- 1 nagy tojás
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk só
- 10 dkg reszelt sajt (ementáli, trappista)
- 10 dkg reszelt mozzarella
- parmezán
Mártás:
- 3-4 dl paradicsimszósz/ paradicsomlé
- 3 ek mascarpone
- 1 kiskanál cukor
- só, bors
- 1 kis fej hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A ricottát, krémsajtot, fokhagymaport elkeverjük a tojással. Sóval ízesítjük. Belereszelünk 10 dkg ementáli sajtot és 1 ek parmezánt.
Egy habzsák segítségével megtöltjük a cannellonikat. Egy jénai edénybe tesszük őket.
A hagymát apróra vágjuk és 2 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ráöntjük a paradicsomszószt. Cukorral, sóval és borssal ízesítjük. 3 ek mascarponét belekeverünk és felforraljuk.
A betöltött tészták tetejére öntjük. A 10 dkg reszelt mozzarella sajttal megszórjuk és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

