Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lángosok

Tészta félék receptjei

Rongyos lapótya (rongyos lapóka)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet a sóval, aludttejjel, szódabikarbónával és langyos vízzel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk és legalább fél órára félretesszük pihenni. Liszttel hintett munkalapra tesszük, kinyújtjuk úgy fél cm vastagra és lekenjük a lágy zsírral. Ezután feltekerjük és 6 darabra vágjuk. Ezeket a tekercseket elfektetjük és szépen ellapítgatjuk egyenként. A serpenyőben az olajat felmelegítjük és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.02.13.

A tésztához:

A tészta kenéséhez:

A sütéshez:

Elkészítése

A lisztet a sóval, aludttejjel, szódabikarbónával és langyos vízzel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk és legalább fél órára félretesszük pihenni.

Liszttel hintett munkalapra tesszük, kinyújtjuk úgy fél cm vastagra és lekenjük a lágy zsírral. Ezután feltekerjük és 6 darabra vágjuk.

Ezeket a tekercseket elfektetjük és szépen ellapítgatjuk egyenként.

A serpenyőben az olajat felmelegítjük és egyenként kisütjük a lepénykéket. Először fedő alatt, ekkor szépen felhólyagosodik, majd megfordítjuk és fedő nélkül sütjük készre. Végül papírtörlőre szedjük.

Tálalhatjuk tetszés szerint tejföllel, sajttal és fokhagymás tejföllel is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is