Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rongyos lapótya (rongyos lapóka) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csipetnyi só
  • 4 evőkanál aludttej
  • 2,5 dl víz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A tészta kenéséhez:

  • 1 evőkanál szsír

A sütéshez:

  • 4 dl olaj

Elkészítése

A lisztet a sóval, aludttejjel, szódabikarbónával és langyos vízzel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk és legalább fél órára félretesszük pihenni.

Liszttel hintett munkalapra tesszük, kinyújtjuk úgy fél cm vastagra és lekenjük a lágy zsírral. Ezután feltekerjük és 6 darabra vágjuk.

Ezeket a tekercseket elfektetjük és szépen ellapítgatjuk egyenként.

A serpenyőben az olajat felmelegítjük és egyenként kisütjük a lepénykéket. Először fedő alatt, ekkor szépen felhólyagosodik, majd megfordítjuk és fedő nélkül sütjük készre. Végül papírtörlőre szedjük.

Tálalhatjuk tetszés szerint tejföllel, sajttal és fokhagymás tejföllel is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/teszta/rongyos-lapotya-rongyos-lapoka/