Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtburger pizza recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 300 g finomliszt
  • 50 ml olaj
  • 25 g friss élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tojás
  • 50 ml tej
  • 100 ml víz

A töltelékhez:

  • 14 szelet sajt
  • 300 g darált hús (darált)
  • 3 darab csemegeuborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • ketchup
  • mustár
  • só
  • bors

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot az élesztőt és felfuttatjuk benne.

Hozzákeverjük a tészta többi hozzávalóját, majd jól összegyúrjuk és kb 10 percig dagasztjuk.

Kb 40-50 percig langyos helyen kelesztjük letakarva.

Ha megkelt a tészta, akkor két részre osztjuk és kör alakúra nyújtjuk mindkettőt. Az egyik tésztalapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és ráteszünk 7 szelet sajtot.

A darált húst kevés felforrósított olajon lepirítjuk, majd megszórjuk sóval és borssal ízlés szerint, végül elosztlatjuk a sajton egyenletesen.

A vöröshagymát kis kockákra vágjuk és a darált húsra szórjuk egyenletesen, erre jön egy vékony réteg a ketchup és a mustár. A csemegeuborkát vékonyan felkarikázzuk, majd az is rátesszük. A tetejét beborítjuk a többi sajttal.

A tojást felverjük és a tészta szélét ecsettel körbebekenjük. A pizzánkat beborítjuk a másik kör alakú lappal és a maradék tojással megkenjük a tetejét.

Előmelegített sütőben 230 fokos sütőben (légkeveréssel 200 °C-on) 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés közben villával megszurkáljuk, hogy a meleg levegőtől ne púposodjon fel a tészta.

https://receptneked.wps.hu/teszta/sajtburger-pizza-2/