Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos gombával töltött tócsni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 közepes burgonya
  • 4 db gomba
  • 1 db medvesajt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 10 dkg rétesliszt
  • 5 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 dl sör
  • só
  • bors
  • bazsalikom
  • olaj

Elkészítése

A hagymát megpucoljuk, egyik felét vékony fél karikákra, másik felét finomra vágjuk. A fél karikákra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát. Ízlés szerint friss bazsalikomleveleket is teszünk hozzá, majd puhára dinszteljük a gombát. Amikor a gomba megfelelően megpuhult, hozzáadunk egy evőkanál lisztet, és elkeverjük. Ezt követően két evőkanál tejfölt és a reszelt sajtot is belekeverjük, majd összeforraljuk, és félretesszük.

A krumplit meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a maradék lisztet, sót, borsot. Ezután hozzáadjuk a tojást és a sört (vagy a tejet és a szódabikarbónát), majd alaposan összekeverjük. Az így kapott masszából vastag palacsintaszerű tócsnikat sütünk egy felmelegített, olajozott teflon serpenyőben, közepes lángon.

A megsült tócsnikba beletöltjük a gombás keveréket, majd tepsibe tesszük őket. A maradék tejfölt ráöntjük, és 10 percre előmelegített sütőbe tesszük. A kész ételt bazsalikommal díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/teszta/sajtos-gombaval-toltott-tocsni/