A hagymát megpucoljuk, egyik felét vékony fél karikákra, másik felét finomra vágjuk. A fél karikákra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát. Ízlés szerint friss bazsalikomleveleket is teszünk hozzá, majd puhára dinszteljük a gombát. Amikor a gomba megfelelően megpuhult, hozzáadunk egy evőkanál lisztet, és elkeverjük. Ezt követően két evőkanál tejfölt és a reszelt sajtot is belekeverjük, majd összeforraljuk, és félretesszük.
A krumplit meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a maradék lisztet, sót, borsot. Ezután hozzáadjuk a tojást és a sört (vagy a tejet és a szódabikarbónát), majd alaposan összekeverjük. Az így kapott masszából vastag palacsintaszerű tócsnikat sütünk egy felmelegített, olajozott teflon serpenyőben, közepes lángon.
A megsült tócsnikba beletöltjük a gombás keveréket, majd tepsibe tesszük őket. A maradék tejfölt ráöntjük, és 10 percre előmelegített sütőbe tesszük. A kész ételt bazsalikommal díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk!