Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 6 dl tej
- 2 db tojássárgája
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál só
- 2 evőkanál cukor
- 5 dkg élesztő
A krémhez:
- 1 kocka margarin
- 1 teáskanál só
- 1 db tojás
- 25 dkg reszelt sajt
A tetejére:
- 2 tojásfehérje
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk a cukorral, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját.
Duplájára kelesztjük, ha megkelt, kettévesszük, kinyújtjuk, és a sajtkrémmel betöltjük, feltekerjük mint a bejglit, aztán háromszögekre vagdossuk. A sajtkémet úgy készítjük, hogy a hozzávalóit jól eldolgozzuk.
A tetejét tojásfehérjével megkenjük, sajttal, szezámmaggal megszórhatjuk. 180 fokon szép pirosra sütjük.


