Elkészítése
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és vízzel leöblítjük.
A hagymákat apróra, a húst kockákra vágjuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a zúzott fokhagymát és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, a fűszereket, a paprikakrémet és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Ekkor megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak pici vizet aláöntve készre főzzük. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
Egy hőálló tálat étolajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórunk. Alulra egy réteg tésztát teszünk, rátesszük a fele pörköltet, meglocsoljuk tejföllel és a sajt 1/3 részét rászórjuk. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
200 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük, vagy amíg a sajt szép színt nem kap.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

