Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott tészták

Tészta félék receptjei

Sajtos, húsos rakott tészta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és vízzel leöblítjük. A hagymákat apróra, a húst kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a zúzott fokhagymát és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, a fűszereket, a paprikakrémet és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Ekkor megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak pici […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.03.20.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A rétegezéshez:

Elkészítése

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és vízzel leöblítjük.

A hagymákat apróra, a húst kockákra vágjuk.

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a zúzott fokhagymát és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, a fűszereket, a paprikakrémet és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Ekkor megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak pici vizet aláöntve készre főzzük. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Egy hőálló tálat étolajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórunk. Alulra egy réteg tésztát teszünk, rátesszük a fele pörköltet, meglocsoljuk tejföllel és a sajt 1/3 részét rászórjuk. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

200 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük, vagy amíg a sajt szép színt nem kap.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is