Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos, húsos rakott tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg száraz tészta
  • só

A pörkölthöz

  • 60 dkg tarja
  • só
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál paprikakrém

A rétegezéshez:

  • 25 dkg sajt
  • 2,5 dl tejföl

Elkészítése

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és vízzel leöblítjük.

A hagymákat apróra, a húst kockákra vágjuk.

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a zúzott fokhagymát és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, a fűszereket, a paprikakrémet és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Ekkor megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak pici vizet aláöntve készre főzzük. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Egy hőálló tálat étolajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórunk. Alulra egy réteg tésztát teszünk, rátesszük a fele pörköltet, meglocsoljuk tejföllel és a sajt 1/3 részét rászórjuk. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

200 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük, vagy amíg a sajt szép színt nem kap.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/teszta/sajtos-husos-rakott-teszta/