Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg fusilli száraz tészta (más féle is lehet) 30 dkg főtt sonka 1 ek étolaj 1 késhegynyi piros paprika 1 kis fej vöröshagyma só őrölt bors 3 db tojás 2,5 dl tejföl A tetejére: 15 dkg reszelt sajt A hőálló tál kenéséhez: 1 tk étolaj A szóráshoz: 2 tk zsemlemorzsa Elkészítése: A finomra […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg fusilli száraz tészta (más féle is lehet)
  • 30 dkg főtt sonka
  • 1 ek étolaj
  • 1 késhegynyi piros paprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 3 db tojás
  • 2,5 dl tejföl

A tetejére:

  • 15 dkg reszelt sajt

A hőálló tál kenéséhez:

  • 1 tk étolaj

A szóráshoz:

  • 2 tk zsemlemorzsa


Elkészítése:

A finomra vágott vöröshagymát az étolajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a paprikát és 1 dl vizet öntünk rá.

Rátesszük a felkockázott sonkát és ezzel főzzük készre, jó puhára.

A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. A sonkás, szaftos raguval elkeverjük.

A tojás sárgákat belekeverjük a tejfölbe, sózzuk, borsozzuk és óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjékkel és a sonkás tésztával.

Étolajjal kent és morzsával behintett sütőformába simítjuk, a tetejét is meglocsoljuk kevés étolajjal.

Letakarjuk alufóliával és 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és kb 10 perc alatt szépen megpirítjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is