Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lángosok

Sajtos-tejfölös lángos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba cukrot teszünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felöntjük 1 dl langyos tejjel. Lefedjük, és megvárjuk, amíg az élesztő felfut. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, majd a közepébe mélyedést készítünk. Ide tesszük a 2 evőkanál olajat, 1 kávéskanál ecetet, 2 evőkanál krumplipüréport, 2 evőkanál tejfölt, a felfuttatott […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kelemen Jozsefne
Beküldte: 2013.03.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba cukrot teszünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felöntjük 1 dl langyos tejjel. Lefedjük, és megvárjuk, amíg az élesztő felfut.

Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, majd a közepébe mélyedést készítünk. Ide tesszük a 2 evőkanál olajat, 1 kávéskanál ecetet, 2 evőkanál krumplipüréport, 2 evőkanál tejfölt, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, és egy kevés langyos vizet. A vizet apránként adjuk hozzá, hogy a tészta ne legyen túl híg. Az alapanyagokat addig keverjük, amíg közepesen lágy tésztát kapunk.

A tésztát kelesztőtálba tesszük, és kb. fél órát kelesztjük. Ezután egy tálcát beolajozunk, a tésztából olajos kézzel kis halmokat szaggatunk, majd a tálcára helyezzük. A tésztát konyharuhával letakarjuk, és további kelesztésre hagyjuk, amíg szépen meg nem nő.

Egy serpenyőben bőséges olajat forrósítunk. Az olajos kézzel széthúzott, megformált tésztákat a forró olajba tesszük, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A megsült lángosokat lecsepegtetjük, majd törlőpapírra tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja.

Tálaláskor a lángosokat sózzuk, tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Aki szereti, fokhagymával is megkenheti. Az eredmény egy ropogós és ízletes lángos lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Kelemen Jozsefne
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is