Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos-tejfölös lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 0,5 liter tej
  • 2 csomag élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 nagy fej burgonya
  • olaj

Elkészítése

A lisztet beleöntjük a kelesztőtálba, majd hozzáadunk egy csipet sót. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A burgonyát annyi vízben megfőzzük, amennyi éppen ellepi. Ha megfőtt, a vízben alaposan áttörjük, és a liszthez öntjük. Ezután hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is, majd bedagasztjuk a tésztát. Ha szükséges, egy kevés olajat is keverünk hozzá, amennyit felvesz.

Amikor a tészta megkelt, olajos tálcára tesszük, és kinyújtjuk. Forró olajban kisütjük, amíg szép aranybarnára nem pirul. Végül tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/sajtos-tejfolos-langos/