Elkészítése
Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a kockára vágott sonkát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd ráöntjük a főzőtejszínt. Beledolgozzuk a reszelt sajtot, sóval és borssal ízesítjük, majd néhány percig főzzük.
A lisztet a tejben simára keverjük, és a szószhoz öntjük. Addig főzzük, amíg sűrű, krémes mártást kapunk.
Tészta és tálalás
A pennét bő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Összekeverjük a forró sajtos-tejszínes mártással. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
Tipp
A mártást gazdagíthatjuk friss petrezselyemmel vagy egy kevés szerecsendióval. Ha tartalmasabb ételt szeretnénk, adhatunk hozzá brokkolit vagy gombát is.

