Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos-túrós-fokhagymás lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 0,5 kiskanál cukor
  • 0,5 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál ecet
  • 0,5 kávéskanál só
  • 2,5 bögre finomliszt (a bögre 2,5 dl-es)
  • 15 dkg sajt
  • 200 g túró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 bögre olaj (a bögre 2,5 dl-es)
  • 1 bögre kefir (a bögre 2,5 dl-es)

Elkészítése

Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk.

Kevés liszttel megszórt nyújtódeszkán gyúrjunk puha tésztát az összekevert hozzávalókból.

Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szobahőmérsékleten 15-20 percig.

A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre.

Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony kört, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére. Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit. A maradék tésztát ugyanígy készítsük el.

Forrósítsuk fel egy serpenyőben az olajat, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.

Melegen kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/sajtos-turos-fokhagymas-lepeny/