Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús (ízlés szerint csirke, sertés)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek burgonyapehely
- 1 tojás
- 1 ek chiliszósz
- 5 dkg lm sajt
- 4 dl paradicsompüré
- 1 dl víz
- 2 ek aprított bazsalikom
- 2 ek aprított oregano
- 3 ek olaj a sütéshez
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítése:
A darált húshoz adom a reszelt vöröshagymát, az aprított fokhagymát, a burgonyapelyhet, a tojást, a chiliszószt, sózom borsozom és alaposan összekeverem.
Egy serpenyőben felhevítem az olajat, beleteszem a húsgolyókat és mikor az alja már majdnem megsült, minden gombócba dugok egy kocka sajtot.
Megforgatom a gombócokat és a másik oldalát is aranybarnára sütöm.
Ha megsültek a golyók, felöntöm a paradicsompürével, a vízzel, ha szükséges sózom, borsozom és addig főzöm, míg elkezd szószosodni, de néha megmozgatom, hogy nehogy leégjen.
Amikor már majdnem kész megszórom a zöld fűszerekkel, átforgatom és frissen főt gm tésztával kínálom.
Reszelt sajttal megszórva kínálom.
Jó étvágyat kívánok!