Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyúkáposztás tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg savanyú káposzta
  • 0,5 kg tészta
  • 15 dkg császárszalonna ( vagy 1 szál füstölt kolbász)

Elkészítése

Ez a recept nagyon egyszerű, és sok variációs lehetőséget biztosít a készítőnek, kivéve, hogy a savanyú káposztát nem szabad belőle kihagyni. A többit az határozza meg, hogy mi van otthon. A lényeg mindig ugyanaz marad: finom és megunhatatlan, ráadásul a savanyú káposzta miatt még egészséges is!

A kolbászt vagy a császárszalonnát megsütjük. A kisebb szálakra vágott és kiáztatott savanyú káposztát hozzáadjuk, és megpároljuk. Ha szükséges (mert nincs elég zsiradék alatta, és nem akarjuk, hogy tocsogjon), egy kis vizet öntünk alá, de azt mindenképpen főzzük el alóla.

A kifőzött (de nem szétfőzött) tésztát az elkészült káposztához öntjük és jól összekeverjük. Ha valaki szereti, tejfölt is tehet a tetejére, de érdemes egyszer kipróbálni nélküle is!

https://receptneked.wps.hu/teszta/savanyukaposztas-teszta/