Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Somogyi galuska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 20 dkg finomliszt
  • só
  • 1 késhegynyi őrölt pirospaprika

Elkészítése

A lisztből a tojással, egy csipet sóval, meg egy kevés vízzel galuskatésztát keverünk, és a hosszúkás galuskákat lobogó, sós vízben kifőzzük. Közben a füstölt szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, a ropogós pörcöt a zsírból kihalásszuk, és félretesszük.

A visszamaradt zsírba szedjük a kifőtt galuskát, a pirospaprikával meghintjük, a forró tejföllel megöntözzük, tetejére hintjük a kisütött, ropogós pörcöt, végül az egészet karikákra vágott, lisztben megforgatott és olajban szép pirosra sütött hagymával meghintjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/somogyi-galuska/