Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pizzák

Tészta félék receptjei

Sonkás-gombás pizza zöldségekkel gazdagon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt 1 tk só 2 dkg friss élesztő 1,6 dl meleg víz 1 tk tyúkzsír megolvasztva Szószhoz: 1,5 dl házi paradicsomlé 1 púpos tk liszt csipet só 1 nagy csipet cukor csipet őrölt bors csipet morzsolt bazsalikom Feltéthez: 5 dkg füstölt trappista sajt 1 közepes fej lilahagyma 10 dkg csirkemell sonka […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.03.01.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1,6 dl meleg víz
  • 1 tk tyúkzsír megolvasztva

Szószhoz:

  • 1,5 dl házi paradicsomlé
  • 1 púpos tk liszt
  • csipet só
  • 1 nagy csipet cukor
  • csipet őrölt bors
  • csipet morzsolt bazsalikom

Feltéthez:

  • 5 dkg füstölt trappista sajt
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 10 dkg csirkemell sonka
  • 4 közepes fej gomba
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika
  • 1 kis doboz kukorica konzerv fele
  • 10 dkg trappista sajt
  • csipet morzsolt bazsalikom
  • 1-2 szál újhagyma


Elkészítése:

A tésztához az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, kicsit megkavarjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a vízben elkevert élesztőt, a zsírt. Alaposan kidagasztjuk. Két egyforma részre osztjuk, két gombócot formázunk.

Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a szószt. A lisztet csomómentesre keverjük a paradicsomlével, majd kis lángon hagyjuk besűrűsödni. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral, morzsolt bazsalikommal. Hagyjuk kicsit hűlni.

A zöldségeket megtisztítjuk. A sonkát kisebb darabokra tépkedjük, a füstölt sajtot vékony csíkokra vágjuk, a trappista sajtot lereszeljük, a kukoricát átmossuk és hagyjuk lecsepegni, a lilahagymát fél karikára, a gombát nagyobb darabokra, a paprikát kisebb darabokra vágjuk.

Két kör alakú formát vékonyan kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. A megkelt tésztákat kézzel szétnyomkodjuk bennük. Megkenjük a pizzákat a szósszal, megszórjuk a füstölt sajttal. Ráhalmozzuk a sonkát, gombát, paprikát, lila hagymát, kukoricát. Végül megszórjuk a reszelt sajttal és meghintjük morzsolt bazsalikommal.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Melegen, felkarikázott újhagymával megszórva kínáljuk.
[box style=”info”]Azt tudtam, hogy pizzát szeretnék sütni, de pontosan nem, hogy milyet. Aztán összeszedtem mindent, amit a hűtőben találtam. Egy kis sonka, pár gomba, egy kevés paprika, némi kukorica, kétféle sajt és az elmaradhatatlan lila hagyma, a végére pedig egy kevés újhagyma. Vékony és ízletes lett, színes, igazi tavaszcsalogató :-)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is