Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-gombás pizza recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • kevés cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 dl méz (langyos )

Feltét

  • pizzaszósz
  • gomba
  • sajt
  • sonka
Sonkás-gombáa pizza

Elkészítése

Langyos, cukros tejbe tesszük az élesztőt és 10 dkg lisztet hozzáadva kovászt készítünk. Miután a kovász felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól kidolgozzuk a tésztát. A tésztát három részre osztjuk, és langyos helyen kelesztjük, míg meg nem nő. Ebből a tésztából három db 22-24 dkg-s buci lesz.

Ezt a tésztát előre is el lehet készíteni. Ebben az esetben folpakkba csomagolva tegyük a hűtőbe. Mielőtt felhasználjuk, hagyjuk szobahőmérsékleten fél órát állni, hogy gyönyörűen megkeljen.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük pizzaszósszal, majd rátesszük a sonkát, gombát és sajtot. Az előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/teszta/sonkas-gombas-pizza/