Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-gombás ragus spagetti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg spagetti tészta
  • 20 dkg gépsonka
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 kisebb fej vöröshagyma

Elkészítése

A spagettit sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és egy tálban félretesszük. Egy evőkanál olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze. A szalonnát apró darabokra vágjuk, majd egy evőkanál olajon megpirítjuk, és kivesszük egy tányérra. A maradék zsiradékon a finomra vágott vöröshagymát enyhén átfuttatjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és 1 dl vízzel felöntjük.

Hozzáadjuk a szeletelt gombát (fagyasztott galambicát használtunk, ezért kevésbé látszik), a kockákra vágott gépsonkát, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint egy kevés házi paprikakrémet is teszünk hozzá, majd jól átpirítjuk. Végül visszatesszük a szalonnadarabokat is. A tejfölt elkeverjük a liszttel és egy kis vízzel, majd a ragura öntjük, és összeforraljuk. A spagettivel összekeverjük, tányérra szedjük, és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/sonkas-gombas-ragus-spagetti/