Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-gombás-sajtos makaróni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg makaróni tészta
  • 3 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál zöldhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor csokor petrezselyemzöld
  • 25 dkg főtt, füstölt sonka
  • 1 doboz konzerv gomba
  • 15 dkg ementáli sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 400 ml tejszín
  • só
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítése

A vöröshagymát apró kockára, a csemegehagymát kisebb darabokra, a sonkát keskeny csíkokra vágjuk, a sajtokat lereszeljük.

A tésztát a szokásos módon enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

A vajon elkezdjük pirítani a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csemegehagymát, a reszelt fokhagymát, a sonkát, a sajtot a zöld és a sima fűszereket, a gombát (a levével együtt). Felforraljuk és pár percig együtt főzzük. Miután a sajt elolvadt, hozzáöntjük a tejszínt is és beforraljuk.

Az így főzött sonkás masszát hozzáadjuk a tésztához, jól elkeverjük és még forrón tálaljuk. Díszítésként szórhatunk rá reszelt parmezánt és/vagy apróra metélt petrezselyemzöldet!

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/teszta/sonkas-gombas-sajtos-makaroni/