Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sonkás-gombás sült tészta egy igazi klasszikus rakott étel, amely laktató és krémes, mégis egyszerűen elkészíthető. A besamelmártás, a gomba, a sonka és a sajt tökéletesen kiegészítik egymást, így ebédre vagy vacsorára is remek választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.10.20.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A vaj felén lepirítjuk a negyedelt gombát, majd kiszedjük egy tálba. A serpenyőbe tesszük a maradék vajat, és hozzáadjuk az újhagyma háromnegyed részét. Egy percig pároljuk, majd rászórjuk a lisztet, és folyamatos keverés közben felöntjük a hideg tejjel.

Besamel és összeállítás

Amikor a mártás besűrűsödött, belekeverjük a felkockázott sonkát és a reszelt sajt felét. Sóval és borssal ízesítjük, majd a kifőtt tésztát és a pirított gombát is hozzáadjuk. Az egészet jól összekeverjük, és egy jénai tálba öntjük.

Sütés

A tetejét megszórjuk a maradék újhagymával és reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad és enyhén megpirul.

Tipp

A gombát variálhatjuk csiperkével, laskával vagy erdei gombával is. Ha szeretnénk még gazdagabbá tenni, adhatunk hozzá egy kevés kukoricát vagy brokkolit is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is