Elkészítése
Előkészítés
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A vaj felén lepirítjuk a negyedelt gombát, majd kiszedjük egy tálba. A serpenyőbe tesszük a maradék vajat, és hozzáadjuk az újhagyma háromnegyed részét. Egy percig pároljuk, majd rászórjuk a lisztet, és folyamatos keverés közben felöntjük a hideg tejjel.
Besamel és összeállítás
Amikor a mártás besűrűsödött, belekeverjük a felkockázott sonkát és a reszelt sajt felét. Sóval és borssal ízesítjük, majd a kifőtt tésztát és a pirított gombát is hozzáadjuk. Az egészet jól összekeverjük, és egy jénai tálba öntjük.
Sütés
A tetejét megszórjuk a maradék újhagymával és reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad és enyhén megpirul.
Tipp
A gombát variálhatjuk csiperkével, laskával vagy erdei gombával is. Ha szeretnénk még gazdagabbá tenni, adhatunk hozzá egy kevés kukoricát vagy brokkolit is.
