Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-gombás sült tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag masni tészta (farfalle)
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg gomba (negyedelve)
  • 1 csomag újhagyma (karikázva)
  • 5 dkg liszt
  • 0,5 liter tej
  • só
  • bors
  • 15 dkg füstölt sonka (vagy tarja )
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése

Előkészítés

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A vaj felén lepirítjuk a negyedelt gombát, majd kiszedjük egy tálba. A serpenyőbe tesszük a maradék vajat, és hozzáadjuk az újhagyma háromnegyed részét. Egy percig pároljuk, majd rászórjuk a lisztet, és folyamatos keverés közben felöntjük a hideg tejjel.

Besamel és összeállítás

Amikor a mártás besűrűsödött, belekeverjük a felkockázott sonkát és a reszelt sajt felét. Sóval és borssal ízesítjük, majd a kifőtt tésztát és a pirított gombát is hozzáadjuk. Az egészet jól összekeverjük, és egy jénai tálba öntjük.

Sütés

A tetejét megszórjuk a maradék újhagymával és reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad és enyhén megpirul.

Tipp

A gombát variálhatjuk csiperkével, laskával vagy erdei gombával is. Ha szeretnénk még gazdagabbá tenni, adhatunk hozzá egy kevés kukoricát vagy brokkolit is.

https://receptneked.wps.hu/teszta/sonkas-gombas-sult-teszta/