Elkészítése
A tésztát sós vízben 4-5 perc alatt (roppanósra) főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük és félretesszük.
Egy 30 cm átmérőjű tortaformát kikenünk olajjal.
A gombát szűrőbe téve lecsepegtetjük és a levében 1 ek lisztet (vagy ízlés szerint étkezési keményítőt) csomómentesre elkeverjük.
A sonkát nagylyukú reszelőn lereszeljük.
Az apró kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát az olajon elkezdjük dinsztelni, majd hozzáadjuk a gombát, a sonkát, a petrezselyemzöldet, a fűszereket és a reszelt sajt felét. Felöntjük annyi tejjel, hogy ne legyen száraz és pár perc alatt összefforralljuk.
Miután a sajt teljesen felolvadt, beletesszük a gombalében elkevert habarást, a tejszínt és a tömlős sajtot. Folytonos keveréssel 1 percet forraljuk, majd ezt a sajtos alapot hozzákeverjük a főtt tésztához, amit végül beleegyengetünk a sütőformába és elsimítjuk a tetejét. Lenyomkodni nem szükséges.
A tetején elosztjuk a reszelt sajt másik felét és 190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30-35 perc alatt megsütjük. Miután elkészült 2-3 percig pihentetjük, majd lecsatoljuk a sütőforma oldalát és máris szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok!

