Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-gombás torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg fodros nagykocka tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 20 dkg gépsonka (egyben)
  • 25 dkg sajt
  • 1 doboz konzerv gomba
  • 2,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 1 darab tömlős sajt (zöldfűszeres )
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt köménymag
  • 1 teáskanál curry
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A tésztát sós vízben 4-5 perc alatt (roppanósra) főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük és félretesszük.

Egy 30 cm átmérőjű tortaformát kikenünk olajjal.

A gombát szűrőbe téve lecsepegtetjük és a levében 1 ek lisztet (vagy ízlés szerint étkezési keményítőt) csomómentesre elkeverjük.

A sonkát nagylyukú reszelőn lereszeljük.

Az apró kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát az olajon elkezdjük dinsztelni, majd hozzáadjuk a gombát, a sonkát, a petrezselyemzöldet, a fűszereket és a reszelt sajt felét. Felöntjük annyi tejjel, hogy ne legyen száraz és pár perc alatt összefforralljuk.

Miután a sajt teljesen felolvadt, beletesszük a gombalében elkevert habarást, a tejszínt és a tömlős sajtot. Folytonos keveréssel 1 percet forraljuk, majd ezt a sajtos alapot hozzákeverjük a főtt tésztához, amit végül beleegyengetünk a sütőformába és elsimítjuk a tetejét. Lenyomkodni nem szükséges.

A tetején elosztjuk a reszelt sajt másik felét és 190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30-35 perc alatt megsütjük. Miután elkészült 2-3 percig pihentetjük, majd lecsatoljuk a sütőforma oldalát és máris szeletelhető.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/teszta/sonkas-gombas-torta/