Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg fodros nagykocka
  • 40 dkg sonka (darálva )
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanálnyi petrezselyemzöld
  • olaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A száraz tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük, majd félretesszük.

Ezután elkészítjük a ragut: olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a darált sonkát. Ízlés szerint fűszerezzük, és puhára pároljuk.

Egy tepsit olajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk. A tojásokat a tejföllel, sóval, és egy kevés őrölt borssal alaposan felverjük, majd hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet. Ezt a tojásos keveréket a kifőtt tésztára öntjük, és jól összekeverjük.

A tészta felét a tepsi aljára terítjük, rákanalazzuk a sonkás ragut, majd a maradék tésztával befedjük. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranysárgára nem pirul.

Salátával vagy savanyúsággal tálalva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/sonkas-kocka-2/