Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás pizza házi pizzaszósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl olaj
  • 3 dl víz (kb, langyos)
  • oregánó (ízlé szerint)
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál olaj (a tepsi kikenéséhez)

A szószhoz

  • 5 evőkanál ketchup
  • 2 teáskanál paprikakrém
  • 80 g pizzaszósz
  • oregánó
  • bors
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • 1 teáskanál só
  • 1 fej vöröshagyma (reszelve)

A feltéthez

  • 20 dkg sonka (füstölt)
  • 10 dkg sajt (reszelve)

Elkészítése

1 dl langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.

Kimérjük a lisztet egy tálba. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, az oregánót, az olajat és még 1 dl langyos vizet.

Bedagasztjuk a tésztát. Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.

Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk és kb 1 órán át kelesztjük.

Egy gáztepsit kikenünk olajjal (vagy sütőpapírral kibéleljük), beleöntjük a pizzatésztát. Kis nyújtófa és a kezünk segítségével tepsi nagyságúra nyújtjuk.

A ketchupot, a paprikakrémet, a pizzakrémet, az oregánót, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a borsot, a sót összekeverjük kis tálban és belereszeljük a vöröshagymát. Ezzel is összekeverjük, így egy pikáns szószt kapunk, melyet rákenünk a tésztánk tetejére.

Szeletekre vágjuk a sonkát és rápakoljuk a szósz tetejére és reszelt sajttal megszórjuk.

A sütőt begyújtjuk 220 fokra, a tepsit egyből be is toljuk. Megsütjük. Akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű. Ha megsült, tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/teszta/sonkas-pizza-hazi-pizzaszosszal/