Tészta elkészítése
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd összekeverjük a tojással és annyi liszttel, amennyit felvesz, hogy nokedlihez hasonló állagú masszát kapjunk. Sóval és borssal ízesítjük.
Főzés
A masszát forró, sós vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, és félretesszük.
Hagyma és sonka pirítása
A felaprított hagymát három evőkanál olajon aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott prágai sonkát vagy füstölt tarját, és együtt pirítjuk tovább.
Összeállítás
A pirított hagymát és sonkát összekeverjük a leszűrt sztrapacskával, majd azonnal tálaljuk.
Tipp
A sztrapacskát ízlés szerint tejföllel vagy reszelt sajttal is gazdagíthatjuk. Ha szeretnénk, a sonka helyett füstölt szalonnát is használhatunk, így még karakteresebb ízt kap.