Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás sztrapacska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg prágai sonka (vagy füstölt tarja )
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • olaj
  • liszt
  • só
  • bors

Elkészítése

Tészta elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd összekeverjük a tojással és annyi liszttel, amennyit felvesz, hogy nokedlihez hasonló állagú masszát kapjunk. Sóval és borssal ízesítjük.

Főzés

A masszát forró, sós vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, és félretesszük.

Hagyma és sonka pirítása

A felaprított hagymát három evőkanál olajon aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott prágai sonkát vagy füstölt tarját, és együtt pirítjuk tovább.

Összeállítás

A pirított hagymát és sonkát összekeverjük a leszűrt sztrapacskával, majd azonnal tálaljuk.

Tipp

A sztrapacskát ízlés szerint tejföllel vagy reszelt sajttal is gazdagíthatjuk. Ha szeretnénk, a sonka helyett füstölt szalonnát is használhatunk, így még karakteresebb ízt kap.

https://receptneked.wps.hu/teszta/sonkas-sztrapacska/