Hozzávalók:
- 25 dkg füstölt sonka, vagy tarja
- 50 dkg fodros nagykocka száraztészta
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 db tojás
- 2 ek étolaj
- bors
- só
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzöm. Közben megdarálom a sonkát, a vöröshagymát és fokhagymát finommra vágom és az olajon megdinsztelem.
Hozzáadom a megdarált sonkát, kevés borsot szórok rá és 10 percig pirítom.
A tejfölt, tejszínt és tojást egy tálban simára keverem, ráöntöm a sonkára és felforralom.
Amikor a tészta már majdnem kész, leszűröm, majd a sonkás-tejfölös masszába öntöm és elkeverem.
Forrón tálalom, ízlés szerint sajtot reszelek rá.