Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0.5 kg fodros nagykocka
  • 4 db tojás
  • 3 dkg vaj
  • 45 dkg tejföl
  • só
  • 20 dkg feketeerdei sonka
  • 1 evőkanál olaj

A tepsi kikenéséhez

  • olaj
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése

A tésztát forró, sós, lobogó vízben megfőzzük. Ha elkészült, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, majd hagyjuk lecsepegni.

A Fekete-erdő sonkát apró kockákra vágjuk, és egy evőkanál olajon enyhén megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig a vajjal habosra keverjük. A tojássárgájás keverékhez hozzáadjuk a tejfölt, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habját. Ezután hozzákeverjük a kihűlt pirított sonkát, végül az egészet összeforgatjuk a főtt tésztával.

Egy 20×30 cm-es tepsit vékonyan kikenünk olajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. A tésztás keveréket a tepsibe simítjuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/sonkas-teszta/