A tésztát forró, sós, lobogó vízben megfőzzük. Ha elkészült, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, majd hagyjuk lecsepegni.
A Fekete-erdő sonkát apró kockákra vágjuk, és egy evőkanál olajon enyhén megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig a vajjal habosra keverjük. A tojássárgájás keverékhez hozzáadjuk a tejfölt, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habját. Ezután hozzákeverjük a kihűlt pirított sonkát, végül az egészet összeforgatjuk a főtt tésztával.
Egy 20×30 cm-es tepsit vékonyan kikenünk olajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. A tésztás keveréket a tepsibe simítjuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.