Elkészítése
A spagettit enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. Közben a sonkát kis kockákra vágjuk.
A sajtszósz port a tejjel csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve, még melegen hozzákeverjük a tömlős sajtot, amíg teljesen elolvad.
A szószhoz beleforgatjuk a spagettit és a felkockázott sonkát, majd alaposan összekeverjük. Egy közepes jénai tálat vagy tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a tésztát.
A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on, hőlégkeveréssel kb. 15 percig sütjük, amíg a sajt aranyszínűre pirul.
Tipp
Ha szeretnénk gazdagabbá tenni, adhatunk a tésztához gombát vagy brokkolit is. A tetejére a trappista mellett más sajtokat – például mozzarellát vagy goudát – is keverhetünk a még intenzívebb ízért.
