Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott tészták

Tészta félék receptjei

Sonkás-többsajtos spagetti sütve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sonkás-többsajtos spagetti sütve egy kiadós, ízletes tésztaétel, amelyet könnyű elkészíteni. A krémes sajtszósz és a sonka jól kiegészítik egymást, a tetején megpirult sajt pedig finom ropogós réteget ad. Ideális választás egy gyors, mégis laktató vacsorához.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2013.09.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A spagettit enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. Közben a sonkát kis kockákra vágjuk.

A sajtszósz port a tejjel csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve, még melegen hozzákeverjük a tömlős sajtot, amíg teljesen elolvad.

A szószhoz beleforgatjuk a spagettit és a felkockázott sonkát, majd alaposan összekeverjük. Egy közepes jénai tálat vagy tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a tésztát.

A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on, hőlégkeveréssel kb. 15 percig sütjük, amíg a sajt aranyszínűre pirul.

Tipp

Ha szeretnénk gazdagabbá tenni, adhatunk a tésztához gombát vagy brokkolit is. A tetejére a trappista mellett más sajtokat – például mozzarellát vagy goudát – is keverhetünk a még intenzívebb ízért.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is