Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-többsajtos spagetti sütve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g spagetti tészta
  • só
  • 1 tasak carbonara sajtszósz
  • 2 dl tej
  • 1 tubus tömlős sajt (tejszínes)
  • 15 dkg selyemsonka
  • 3 dkg margarin
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 15 dkg trappsita sajt

Elkészítése

A spagettit enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. Közben a sonkát kis kockákra vágjuk.

A sajtszósz port a tejjel csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve, még melegen hozzákeverjük a tömlős sajtot, amíg teljesen elolvad.

A szószhoz beleforgatjuk a spagettit és a felkockázott sonkát, majd alaposan összekeverjük. Egy közepes jénai tálat vagy tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a tésztát.

A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on, hőlégkeveréssel kb. 15 percig sütjük, amíg a sajt aranyszínűre pirul.

Tipp

Ha szeretnénk gazdagabbá tenni, adhatunk a tésztához gombát vagy brokkolit is. A tetejére a trappista mellett más sajtokat – például mozzarellát vagy goudát – is keverhetünk a még intenzívebb ízért.

https://receptneked.wps.hu/teszta/sonkas-tobbsajtos-spagetti-sutve/