Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás,gombás makaróni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg makaróni tészta
  • 40 dkg gomba
  • 10 dkg bacon (vagy füstölt szalonna )
  • 20 dkg sonka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só
  • őrölt fehérbors
  • 3 dl főzőtejszín

Elkészítése

Az előkészítéshez a bacont és a sonkát vékony csíkokra vágjuk, a gombát megmossuk és felszeleteljük, a hagymát pedig apróra vágjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük.

A bacont egy serpenyőben kiolvasztjuk, és megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a sonkát, és 4-5 percig pirítjuk, majd beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és 10-15 percig pároljuk. Ráöntjük a főzőtejszínt, és további 2-3 percig forraljuk.

A tésztát a gombás-sonkás mártással tálaljuk, és a tetejét reszelt sajttal szórjuk meg. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/teszta/sonkasgombas-makaroni/