Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós gofri recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2,5 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • 15 dkg kolbász (vagy szalámi)
  • 7,5 dkg sajt
  • 1 csokor metélőhagyma (vagy más zöldfűszer)
  • 6 dkg vaj

Tálaláshoz

  • 4 szelet bacon (ropogósra sütve)
  • 4 darab tükörtojás (vagy buggyantott tojás)

Sütéshez:

  • kevés vaj (olvasztva)

Elkészítése

A lisztben keverjük el a szódabikarbónát és a sót, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott sajtot, aprított zöldfűszert és az apróra vágott kolbászt/szalámit.

Adjuk hozzá a tojássárgákat, a tejet és keverjük el egyenletesen. Végül adjuk hozzá az olvasztott vajat és a keményre felvert tojáshabot. Keverjük el szép simára a tésztát, vigyázva arra, hogy a tojáshabot ne törjük össze. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb állagú tésztának kell lennie. Ha nagyon sűrű, tejjel nyugodtan hígíthatjuk.

A gofrisütőt melegítsük fel, majd vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal. Tegyünk egy kisebb adagot a sütőbe és pár perc alatt süssük készre a gofrit.

Tálaláskor a forró gofri tetejére tegyünk két szelet sajtot és a ropogós sült bacont. A bacon tetejére helyezzük rá a buggyantott tojásokat. Forrón tálaljuk zöldfűszerrel megszórva.

Az alap gofri tésztába ízlés szerint bármilyen sós hozzávalót belekeverhetünk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/sos-gofri/