Elkészítése
A felhevített olajban (kb. 5 evőkanál) megpirítjuk a felaprított fokhagymát, majd hozzáadjuk a bazsalikomot és a borsot. Kis lángon rövid ideig pirítjuk, ezután beletesszük a felaprított vöröshagymát és a feldarabolt paradicsomot. Lassú tűzön főzzük, amíg sűrű, mártásos állagot nem kapunk. Ízlés szerint sóval, ételízesítővel és egy kevés cukorral kerekítjük az ízét.
Ha konzervkukoricát használunk, a legvégén adjuk a szószhoz, és épp csak összeforraljuk. Ha fagyasztott kukoricát választunk, akkor külön lábasban, kevés vajon, ételízesítővel és 4 evőkanál vízzel pároljuk puhára, majd a paradicsomos szószba keverjük.
Közben a spagetti tésztát az előírás szerint kifőzzük, majd leszűrjük, és közvetlenül a szószba forgatjuk. Egy kevés főzővizet is hozzáadhatunk, hogy szaftosabb legyen.
Reszelt sajttal és friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Tipp
A szószhoz adhatunk apróra vágott olívabogyót vagy kevés csilipelyhet is, így még karakteresebb ízt kapunk. A sajtot variálhatjuk: parmezánnal klasszikus, füstölt sajttal pedig különlegesebb lesz az étel.
