Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A spagetti mindig gyors és hálás választás, ha laktató és ízletes ételt szeretnénk az asztalra tenni. Ebben a változatban friss paradicsomból, hagymából és fűszerekből készül a szósz, amelyet a kukorica édeskés íze tesz különlegessé. Reszelt sajttal megszórva igazi, egyszerűen elkészíthető finomság.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
roner
Beküldte: 2013.10.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A felhevített olajban (kb. 5 evőkanál) megpirítjuk a felaprított fokhagymát, majd hozzáadjuk a bazsalikomot és a borsot. Kis lángon rövid ideig pirítjuk, ezután beletesszük a felaprított vöröshagymát és a feldarabolt paradicsomot. Lassú tűzön főzzük, amíg sűrű, mártásos állagot nem kapunk. Ízlés szerint sóval, ételízesítővel és egy kevés cukorral kerekítjük az ízét.

Ha konzervkukoricát használunk, a legvégén adjuk a szószhoz, és épp csak összeforraljuk. Ha fagyasztott kukoricát választunk, akkor külön lábasban, kevés vajon, ételízesítővel és 4 evőkanál vízzel pároljuk puhára, majd a paradicsomos szószba keverjük.

Közben a spagetti tésztát az előírás szerint kifőzzük, majd leszűrjük, és közvetlenül a szószba forgatjuk. Egy kevés főzővizet is hozzáadhatunk, hogy szaftosabb legyen.

Reszelt sajttal és friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Tipp

A szószhoz adhatunk apróra vágott olívabogyót vagy kevés csilipelyhet is, így még karakteresebb ízt kapunk. A sajtot variálhatjuk: parmezánnal klasszikus, füstölt sajttal pedig különlegesebb lesz az étel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
roner
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is