Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spagetti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 nagyobb szem paradicsom
  • 1 kis konzerv kukorica
  • olaj
  • cukor
  • ételízesítő
  • bors
  • bazsalikom
  • spagetti tészta
  • sajt

Elkészítése

A felhevített olajban (kb. 5 evőkanál) megpirítjuk a felaprított fokhagymát, majd hozzáadjuk a bazsalikomot és a borsot. Kis lángon rövid ideig pirítjuk, ezután beletesszük a felaprított vöröshagymát és a feldarabolt paradicsomot. Lassú tűzön főzzük, amíg sűrű, mártásos állagot nem kapunk. Ízlés szerint sóval, ételízesítővel és egy kevés cukorral kerekítjük az ízét.

Ha konzervkukoricát használunk, a legvégén adjuk a szószhoz, és épp csak összeforraljuk. Ha fagyasztott kukoricát választunk, akkor külön lábasban, kevés vajon, ételízesítővel és 4 evőkanál vízzel pároljuk puhára, majd a paradicsomos szószba keverjük.

Közben a spagetti tésztát az előírás szerint kifőzzük, majd leszűrjük, és közvetlenül a szószba forgatjuk. Egy kevés főzővizet is hozzáadhatunk, hogy szaftosabb legyen.

Reszelt sajttal és friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Tipp

A szószhoz adhatunk apróra vágott olívabogyót vagy kevés csilipelyhet is, így még karakteresebb ízt kapunk. A sajtot variálhatjuk: parmezánnal klasszikus, füstölt sajttal pedig különlegesebb lesz az étel.

https://receptneked.wps.hu/teszta/spagetti-by-roni/