A vizet egy kevés sóval és olívaolajjal feltesszük főni. Amíg felforr, előkészítjük a mártást: a hagymát, a bacont és a füstölt tarját felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a bacont és a hagymát, majd hozzáadjuk a füstölt húst is.
A főzőtejszínben elkeverjük a reszelt sajtot, a parmezánt és a tojást. Ezt az egyveleget enyhén megsózzuk, fehér borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a serpenyő tartalmához. Végül egy kevés friss, aprított bazsalikomot is belekeverünk. Pár percig forraljuk, majd letakarva félretesszük.
A kifőtt tésztát leszűrjük – hideg vízzel is leöblítjük –, majd tányérra szedjük. A tetejére kanalazunk a mártásból, és megszórjuk reszelt parmezánnal, valamint más sajttal is. Díszítésként friss bazsalikomlevelet adunk mellé.