Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spagetti carbonara recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg füstölt tarja (vagy comb )
  • 2 szelet bacon
  • 0,5 fej hagyma
  • 0,5 liter főzőtejszín
  • 1 db tojás
  • reszelt sajt
  • reszelt parmezán
  • só
  • őrölt fehérbors
  • bazsalikom
  • 1 csomag spagetti
  • olaj

Elkészítése

A vizet egy kevés sóval és olívaolajjal feltesszük főni. Amíg felforr, előkészítjük a mártást: a hagymát, a bacont és a füstölt tarját felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a bacont és a hagymát, majd hozzáadjuk a füstölt húst is.

A főzőtejszínben elkeverjük a reszelt sajtot, a parmezánt és a tojást. Ezt az egyveleget enyhén megsózzuk, fehér borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a serpenyő tartalmához. Végül egy kevés friss, aprított bazsalikomot is belekeverünk. Pár percig forraljuk, majd letakarva félretesszük.

A kifőtt tésztát leszűrjük – hideg vízzel is leöblítjük –, majd tányérra szedjük. A tetejére kanalazunk a mártásból, és megszórjuk reszelt parmezánnal, valamint más sajttal is. Díszítésként friss bazsalikomlevelet adunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/teszta/spagetti-carbonara-2/