Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Spagettik, makarónik

Spagetti (makaróni) bolognai mártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az olajban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, amikor sárgulni kezd, belereszeljük a sárgarépát és a kis darabka zellert. Ezzel erős lángon tovább pirítjuk, majd beletesszük a húst, és ismét tovább sütjük. Ha már szép színt kapott, a paradicsompürével felengedjük, a fűszereket beletesszük, vízzel felhígítjuk, és lefedve, nagyon lassú tűzön, legalább két óráig forraljuk. Közben csak arra […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.01.16.

Hozzávalók

Elkészítése

Az olajban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, amikor sárgulni kezd, belereszeljük a sárgarépát és a kis darabka zellert. Ezzel erős lángon tovább pirítjuk, majd beletesszük a húst, és ismét tovább sütjük.

Ha már szép színt kapott, a paradicsompürével felengedjük, a fűszereket beletesszük, vízzel felhígítjuk, és lefedve, nagyon lassú tűzön, legalább két óráig forraljuk.

Közben csak arra vigyázzunk, nehogy túlságosan besűrűsödjön, ne égjen oda. Egy kevés vizet önthetünk utána. Ez idő alatt a belevalók ízes, sűrű mártássá főnek össze. A makarónit vagy spagettit sós vízben, a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük, és mélytányérokban tálaljuk. Minden tányér tészta tetejére 2-3 kanál mártást öntünk, és reszelt sajttal bőven meghintjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is