Elkészítése
A tészta főzővizét feltesszük forrni. Ha baconnal készítjük, először a szeleteket kockákra vágjuk, majd kis lángon serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A kisült bacont egy tányérra szedjük, a megmaradt zsiradékon pedig megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
Ha nem használunk bacont, a vöröshagymát olajon futtatjuk üvegesre, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és további 1-2 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a fagyasztott spenótot, sózzuk, borsozzuk, és lefedve főzzük kb. 20 percig.
Amikor a spenót megpuhult, hozzáöntjük a főzőtejszínt, és néhány perc alatt összeforraljuk. Kóstoljuk meg, és szükség szerint igazítsuk az ízeket sóval és borssal.
Amíg a spenótos szósz fő, a forrásban lévő vízbe teszünk 3 nagy csipet sót és egy kevés olajat, majd beletesszük a farfalle tésztát. Körülbelül 9-10 perc alatt fogkeményre (al dente) főzzük. Leszűrjük a tésztát.
Tálaláskor a tésztát tányérokra szedjük, nyakon öntjük a spenótos szósszal, megszórjuk reszelt sajttal, és ha használtunk bacont, a ropogósra sült kockákat is rászórjuk.
