Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spenótos farfalle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 doboz mirelit spenót
  • 1 csomag farfalle tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors (kb. 1 mokkáskanál)
  • 1 dl főzőtejszín
  • sajt
  • 6 szelet bacon (elhagyható)
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tészta főzővizét feltesszük forrni. Ha baconnal készítjük, először a szeleteket kockákra vágjuk, majd kis lángon serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A kisült bacont egy tányérra szedjük, a megmaradt zsiradékon pedig megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.

Ha nem használunk bacont, a vöröshagymát olajon futtatjuk üvegesre, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és további 1-2 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a fagyasztott spenótot, sózzuk, borsozzuk, és lefedve főzzük kb. 20 percig.

Amikor a spenót megpuhult, hozzáöntjük a főzőtejszínt, és néhány perc alatt összeforraljuk. Kóstoljuk meg, és szükség szerint igazítsuk az ízeket sóval és borssal.

Amíg a spenótos szósz fő, a forrásban lévő vízbe teszünk 3 nagy csipet sót és egy kevés olajat, majd beletesszük a farfalle tésztát. Körülbelül 9-10 perc alatt fogkeményre (al dente) főzzük. Leszűrjük a tésztát.

Tálaláskor a tésztát tányérokra szedjük, nyakon öntjük a spenótos szósszal, megszórjuk reszelt sajttal, és ha használtunk bacont, a ropogósra sült kockákat is rászórjuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/spenotos-farfalle/