Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spenótos, krémsajtos makaróni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 450 g spenót (mirelit )
  • 250 g makaróni
  • 100 g natúr krémsajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0,5 darab szerecsendió
  • 0,5 teáskanál ételízesítő
  • só
  • bors

Elkészítése

Az olajat felmelegítjük és kis lángon elkezdjük sütni rajta a zúzott fokhagymát. 1-2 perc után hozzáadjuk a spenótot.

Addig forraljuk, amíg a felesleges víz elfő róla és egy viszonylag sűrű massza marad vissza.

Közben fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, majd hozzáadjuk a krémsajtot és alaposan elkeverjük.

További 5 percig főzzük.

A makarónit bő, sós vízben, nagyjából 8 perc alatt al dante állagúra főzzük, majd leszűrjük.

A tésztát a spenótos masszához adjuk és gondosan összekeverjük.

Melegen, reszelt sajttal gazdagítva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/spenotos-kremsajtos-makaroni/