Elkészítése
A lisztből, tojásokból és annyi vízből, amennyit felvesz, nokedlitésztát készítünk. A kiolvasztott spenótot belekeverjük a masszába, majd forró, sós vízben kifőzzük a nokedlit. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és kevés zsiradékon átforgatjuk, hogy jól átmelegedjen.
Közben elkészítjük a paradicsomos szószt. A paradicsomkonzervet elkeverjük a tejföl felével, sóval és oregánóval ízesítjük. Ha enyhébb, édesebb ízt szeretnénk, egy kevés cukrot is adhatunk hozzá. Az öntetet rövid ideig összeforraljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A spenótos nokedlit tányérra szedjük, meglocsoljuk a paradicsomos szósszal, majd bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
Tipp
A szószt gazdagíthatjuk egy kevés fokhagymával vagy bazsalikommal is, így még mediterránabb ízhatást érhetünk el. A sajtot ízlés szerint variálhatjuk: parmezánnal elegánsabb, trappistával háziasabb lesz.
