Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Galuskák

Gyors ételek receptjei

Tészta félék receptjei

Spenótos nokedli paradicsomos szósszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A spenótos nokedli paradicsomos szósszal különleges és laktató fogás, amely a magyar konyha klasszikus nokedlijét ötvözi a mediterrán ízekkel. A spenót frissessége és a paradicsom savanykás íze jól kiegészíti egymást, a reszelt sajttal pedig igazán kerek ételt kapunk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
cat983
Beküldte: 2013.10.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztből, tojásokból és annyi vízből, amennyit felvesz, nokedlitésztát készítünk. A kiolvasztott spenótot belekeverjük a masszába, majd forró, sós vízben kifőzzük a nokedlit. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és kevés zsiradékon átforgatjuk, hogy jól átmelegedjen.

Közben elkészítjük a paradicsomos szószt. A paradicsomkonzervet elkeverjük a tejföl felével, sóval és oregánóval ízesítjük. Ha enyhébb, édesebb ízt szeretnénk, egy kevés cukrot is adhatunk hozzá. Az öntetet rövid ideig összeforraljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

A spenótos nokedlit tányérra szedjük, meglocsoljuk a paradicsomos szósszal, majd bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.

Tipp

A szószt gazdagíthatjuk egy kevés fokhagymával vagy bazsalikommal is, így még mediterránabb ízhatást érhetünk el. A sajtot ízlés szerint variálhatjuk: parmezánnal elegánsabb, trappistával háziasabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
cat983
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is